Sveti Duh lobiral za Frančiška?

Na srečanju z novinarji kmalu po izvolitvi za papeža je Bergoglio dejal, da je Sveti Duh vodil molitve in glasovanje kardinalov. To je treba imeti v mislih, je dejal novinarjem.[1] Kardinal Rode, eden izmed tistih, ki so volili papeža, je pred samimi konklavami na vprašanje lobiranja med kardinali dejal: »Za zdaj ni bilo časa za kakšne načrte o prihodnosti, ni bilo osebnosti, ki bi se posebno izpostavljale ali celo ponujale kandidaturo. Ne vidim nobene strategije, ki bi jo izvajala ta ali ona vplivna skupina. Tudi kakšnega lobiranja še ni videti. Bo pa do tega prišlo v naslednjih tednih.«[2] Slovenski poslovnež Štefan Bogdan Šalej, ki je dolgo živel v Južni Ameriki, je povedal, da je imel novoizvoljeni papež Bergoglio že od samega začetka konklava zagotovljena dva glasova. »Prvi je bil glas kardinala Franca Rodeta, ki je zanj tudi lobiral. Drugi pa je glas nekdanjega apostolskega nuncija v Ljubljani Santosa Abrila y Castella, ki je bil nuncij v Argentini na začetku njegove škofovske kariere in se tako odlično poznata,« je povedal Šalej.[3] Če je verjeti poslovnežu Štefanu Šaleju, je bil novi papež izvoljen na podlagi lobiranja. To je zelo verjetno, saj je prakso lobiranja potrdil tudi sam kardinal Rode. Komu je sedaj verjeti: papežu Frančišku, ki je dejal, da je Sveti Duh vodil glasovanje kardinalov ali pa Štefanu Šaleju in Francu Rodetu, ki v bistvu pravita, da je bil papež izvoljen s pomočjo lobiranja?

Če bi Sveti Duh res vodil glasovanje kardinalov, ali ne bi bil novi papež potem takoj izvoljen in ne bi bilo potrebno pet krogov glasovanj. Kajti vsi kardinali bi že od vsega začetka vedeli, kakšna je volja boga. Seveda pa je bila mogoča tudi situacija, da mnogi kardinali niso slišali Svetega Duha ali pa ga niso ubogali. In je bilo potrebnih zato več glasovanj, da je dobil zadostno večino. Zanimivo je, zakaj Sveti Duh ni kar preko takratnega papeža Benedikta XVI. oznanil, kdo bo novi papež in tako sploh ne bi bila potrebno glasovanje. Kajti papež je na zemlji Kristusov namestnik in celo sveti oče, seveda po nauku katoliške cerkve, ter ima tako, vsaj logično bi bilo, neposreden in stalen stik z Bogom. Pa se to ni zgodilo. Zakaj ne?

Eden izmed odgovor je ta, da niti kardinali niti papež nimajo povezave s Svetim Duhom in da je zato moral biti novi papež izbran z glasovanjem. Sveti Duh, ki ga je novi papež imel v mislih pa je bil po vsej verjetnosti neki drugi duh – duh podzemlja, ki postavlja papeže in druge klerike. Kajti Jezus je rekel: “Vi pa si ne pravite ›rabi‹, kajti eden je vaš Učitelj, vi vsi pa ste bratje. Tudi na zemlji nikomur ne pravite ›oče‹, kajti eden je vaš Oče, ta, ki je v nebesih. Tudi si ne pravite ›vodnik‹, kajti eden je vaš Vodnik, Mesija. Največji med vami bodi vaš strežnik. Kdor se bo poviševal, bo ponižan, in kdor se bo poniževal, bo povišan.” (Mt 23,8-12) Iz teh besed jasno izhaja, da funkcije papeža in kardinalov pa tudi drugih klerikov z božjim nimajo nič skupnega. Nikogar od njih ni postavil Jezus iz Nazareta. Kler je torej institucija duha podzemlja, torej tistega, ki je nasprotnik Boga Stvarnika in Svetega Duha. Zato je tudi jasno, da Sveti Duh ni lobiral in na ta način postavil svojega človeka za papeža. Lobiral je duh podzemlja, ki si je na ta način izbral v tistem trenutku sebi najbolj vdanega človeka. Lobiral je duh, ki se imenuje zli. Ne gre torej za Svetega Duha, temveč za hudobnega duha, duha zla.

________________________
[1]     7dni, 20.3.2013.
[2]     Reporter, 18.2.2013.
[3]     http://www.siol.net/novice/svet/2013/03/salej_rode.aspx (1.5.2013).

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*