Rožni venec in molitev uničujeta zlo?

Varaždinski škof Mrzljak je ob 100. obletnici prikazovanj Marije v portugalski Fatimi na vseslovenskem praznovanju te obletnice oktobra 2017 v Stični dejal: »Največje orožje proti zlu je rožni venec, ki uniči vsako zlo.« Dodal je še, da zlo v človeku, v narodu lahko odpravimo le z iskreno in predano molitvijo. [1]

Če bi bilo to res, torej, da je največje orožje proti zlu rožni venec in da ta uniči vso zlo, potem zla na zemlji ne bi bilo ali pa ga bi bilo zelo malo. Kajti vsak dan od več kot milijarde katolikov na tisoče ali pa milijone njih moli rožni venec. Pa zlo še vedno je. Še več: vedno več ga je. Kaj pa če je rožni venec ravno tisti, ki pospešuje zlo?

Zlo v narodu in človeku lahko odpravimo le z iskreno in predano molitvijo, je še dejal hrvaški škof Mrzljak. Velja enako kot za rožni venec. Milijone in milijone katolikov dnevno moli in moli, zla pa ni nič manj. Še več: več ga je. Kdor pogleda po svetu, vidi, da je vedno več vojn, nasilja, uničevanja … Mogoče pa so ravno molitve tiste, ki pospešujejo zlo na svetu. Še posebej, če molitvam ne sledijo dejanja, za katera tisti, ki moli, prosi. Če nekdo v molitvi prosi za mir, istočasno pa je lovec in ubija živali, so njegove molitve za mir prazne. Ne samo prazne, temveč tudi neverodostojne. Prosi za mir, seje pa nemir. Kajti ubijanje živali ni dejanje miru, temveč nemira oz. vojne. Vojne proti živalim. Vojne, ki jo že zelo dolgo vodi človek proti naravi, katere del so tudi živali. Enako velja za klavca živali. Kajti velja: po dejanjih jih boste spoznali, pravi Jezus. In ne po “besednih” molitvah.

Besede katoliškega škofa Mrzljaka so tako v bistvu cerkvene Fake news. Koliko je še takšnih lažnih novic?

_______________________________
[1] http://radio.ognjisce.si/sl/195/aktualno/25376/ (14.10.2017).

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*