Zgodovinar Karlheinz Deschner o bogastvu cerkve

Katoliška cerkev je izjemno bogata. Njeno premoženje se ocenjuje na več tisoč milijard evrov po svetu. Točni zneski niso znani, saj cerkev podatke o svojem bogastvu skriva. Kardinal Vagnozzi: Samo s skupnimi močmi vseh treh varnostnih služb KGB, CIA in Interpola bi morda lahko dobili vsaj približen podatek o celotnem bogastvu Vatikana in kje vse se nahaja.[1] Ta izjava kardinala pove marsikaj.

V knjigi Opus diaboli, ki je izšla leta 1987 je svetovno znani zgodovinar in eden najpomembnejših razkrinkovalcev zločinov katoliške cerkve o njenem takratnem bogastvu zapisal: »Se vedno razpolaga z največjimi zemljišči v krščanskem svetu, katere udeležba z akcijami in kapitalom je bila že pred desetletjem ocenjena na okrog 50 milijard mark, ki ima samo v Rimu skoraj ducat bank, ki ji z 51 odstotki dejansko pripada tudi največja zasebna banka na svetu, Bank of America, velike zlate rezerve so v Ford Knoxu. Kapital je investirala v vsa možna podjetja, v velika španska podjetja, v francoske naftne družbe, argentinske plinarne in elektrarne, v bolivijske rudnike kositra, brazilske tovarne gume, v severnoameriško jeklarsko industrijo, General Motors Corpora- tion, v ‘Alitalia’, največjo italijansko letalsko družbo, v avtomobilsko firmo Fiat, v dolgo vrsto vodilnih italijanskih zavarovalnih in gradbenih družb, v nemške življenjske zavarovalnice in zavarovalnice stvari, v tovarne anilina in sode v Badu, tovarne barv v Leverkusnu, nemško naftno družbo, hamburške elektrarne, rudnike črnega premoga v Essnu, renske jeklarne, združeno nemško metalno industrijo, južno nemško sladkorno delniško družbo, družbo za stroje za sladoled Linde, Siemens & Halske AG, Mannesmann AG, pri BMWju itn., itn., da ne govorimo o lastnih bankah, ki jih ima cerkev … «[2] Jasen dokaz o neizmernem bogastvu katoliške cerkve.

To vse je bilo pred letom 1987. Kakšno je stanje danes? Se je premoženje cerkve povečalo ali zmanjšalo? Odgovor je lahek!

_________________
[1] Ronald Cooke, Vatican Jesuit Global Conspiracy.
[2] Kdo sedi na Petrovem stolu, 3. del, str. 106.

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*