Trump pobija Božje otroke

Ameriška vojska je po ukazu predsednika Donalda Trumpa na vojaško letališče v Siriji, s katerega so po prepričanju Washingtona letala sirskega režima s kemičnim orožjem napadla Kan Šejkun, izstrelila 59 tomahawkov. V napadu naj bi umrlo sedem ljudi. V zvezi s tem je ameriški predsednik dejal: “Asad je pobil nemočne moške, ženske in otroke. Za številne je bila to počasna in surova smrt. V tem barbarskem napadu so bili okrutno umorjeni celo čudoviti dojenčki. Noben božji otrok ne bi smel nikoli trpeti takšnih grozot.” Trump je prosil tudi za božji blagoslov ne le za Ameriko, ampak za ves svet.[1]

Zanimiva logika: Trump pravi, da noben božji otrok ne bi smel nikoli trpeti takšnih grozot, kot so jih v kemičnem napadu trpele žrtve, po drugi strani pa je vprašanje, kakšne grozote so trpeli ljudje, ki so pobile ameriške rakete, katerih uporabo je zaukazal ravno ameriški predsednik Trump. In te žrtve so bile tudi Božji otroci, saj so vsi ljudje Božji otroci. Čeprav je ta na ustoličenju za ameriškega predsednika prisegel na bibliji, celo dveh biblijah, kjer jasno piše: Ne ubijaj, pa je poslal na Sirijo rakete, ki so ubile sedem ljudi. Mogoče so imeli ti ljudje svoje družine, svoje otroke, ki bodo sedaj trpeli, ker nimajo več staršev ali pa vsaj enega od njih. In za to je soodgovoren tisti, ki je prisegel na zapovedi Ne ubijaj. Pa še o božjih otrocih govori.

Trump je prosil za božji blagoslov za ves svet. Na katerega boga se je s svojo prošnjo obrnil? Ker je Trump na čelu največje vojaške svetovne sile, ki lahko s svojim jedrskim orožjem večkrat uniči celoten svet, je jasno, da je njegova prošnja lahko prišla samo v roke boga vojne, boga, ki ima zapoved ubijaj in uničuj. Da bi Bog zapovedi Ne ubijaj blagoslovil Ameriko in njeno vojsko, nasilje in vse, kar negativnega počne ta država doma in v svetu, je nemogoče. Podobno je z ostalim svetom. Če bi to naredil, bi blagoslovil nasilje, vojne, uničevanje … To pa dela bog podzemlja.

Trump je tipičen predstavnik tistih, ki mislijo, da so bogovi in da lahko delajo, kar želijo. Tudi ubijajo, saj verjamejo, da bog dovoljuje ubijanje drugačnih, sedaj predvsem muslimanov. Bog to res dovoljuje, še celo podpira, toda to je bog podzemlja, bog vojne. To ni Bog Stvarnik, saj ta ustvarja in ne uničuje, kot to dela bog podzemlja. Biblijski vernik, to je vernik nasilne stare zaveze, se ne ustavi niti pred trupli, da doseže svoj cilj. Kam spada Trump, ki naj bi po javno objavljenih podatkih spadal med protestante?

________________________
[1] http://www.rtvslo.si/svet/po-ameriskem-napadu-na-sirsko-oporisce-rusi-sprejeli-prvi-protiukrep/419222 (7.4.2017).

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*