Duhovniki s krvavimi rokami

V drugi polovici februarja 2018 je v Piranu potekalo ribiško tekmovanje za pokal frater. Na njem so nastopili tudi nekateri duhovniki, med njimi je bili tudi apostolski nuncij nadškof Juliusz Janusz. Vseh duhovnikov, ki so sodelovali pri lovu je bilo 12. Na prireditvi je bil tudi koprski škof Jurij Bizjak, ki pa ni lovil. Apostolski nuncij je bil dobre volje in se je spominjal otroških let, ko je v potoku z rokami lovil ribe. Na tekmovanju so tekmovalci ulovili približno 100 kg rib, ki so končale na samostanskem žaru in nato v jedilnici ob vinu in živahnem omizju.[1]

Katoliška cerkev v svojem katekizmu piše, da so živali od Boga ustvarjena bitja in da jih Bog obdaja s skrbjo svoje previdnosti.[2] V istem katekizmu je tudi Božja zapoved Ne ubijaj. Kljub temu pa se nekateri duhovniki odpravili na ribolov in tam lovili ribe. Torej so ubijali od Boga ustvarjena bitja. Tisti, ki bi morali skrbeti, da se ribam ne bi nič zgodilo, vsaj tako je namreč mogoče razumeti prej navedeni stavek iz katekizma o skrbi Božje previdnosti, so ribe morili namesto, da bi jih varovali.  Ti, ki iz prižnic grmijo Ne ubijaj, so sedaj sami ubijali živali, torej od Boga ustvarjena bitja. Delovali so proti zapovedi Ne ubijaj, proti zapovedi, o kateri učijo druge. Ali je Božja volja ubijanje rib? Ali je Božja volja, da ribe morijo duhovniki? Če ni, čigava je potem? Od Božjega nasprotnika?

Ribe so končale na krožnik duhovnikov v samostanski jedilnici. Tam so kleriki in drugi ob vinu in umorjenih ribah »praznovali« ulov. Da so se eni veselili, so morali drugi umreti. In to krute smrti. Ribe so umirale v grozovitih mukah in to poleg tistih, ki druge učijo Ne ubijaj. Kakšne bolečine in kakšen stres so ribe doživele pred smrtjo, si sploh ni mogoče predstavljati. Kajti nesporno je dokazano, da živali čutijo bolečino – to je dokazano tudi za ribe, ki občutijo tudi stres. In to trpljenje so povzročili tisti, ki druge učijo, da so tudi ribe od Boga ustvarjene. Tem Božjim stvaritvam so duhovniki povzročali grozljivo trpljenje. Očitno so duhovniki, ki so lovili ribe, ljubitelji mučenja in ubijanja živih bitij. So ljubitelji uničevanja tistega, kar je po njihovem nauku ustvaril Bog.

Če duhovnik muči in ubija od Boga ustvarjena bitja, ali je verodostojen? Ali mu je mogoče zaupati? Koga predstavlja duhovnik, ki je morilec od Boga ustvarjenih bitij? Boga ali koga drugega? V čigavem imenu dela? Katero zapoved zastopa: Ne ubijaj ali Ubijaj? Čigava je ta zadnja zapoved? Nad ubijanjem živih bitij je zelo navdušen bog podzemlja, ki na mnoge tako ali drugače vpliva, da morijo živa bitja! In mu sledijo ter tako delajo za kraljestvo boga podzemlja.

___________________________
[1] Slovenske novice, 24.2.2018.
[2] Katekizem katoliške Cerkve, Slovenska škofovska konferenca,1993, Ljubljana, št. 2416 in 2417, str. 599.

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*