Barbarstvo na Danskem

Na Danskem bodo, ali pa so jih že, umorili 17 milijonov minkov zaradi suma, da se je pri njih razvila mutacija novega koronavirusa. Ta mutacija bi lahko namreč ogrozila prihodnje cepivo za ljudi, saj se domneva, da lahko mutirani sev oslabi sposobnost tvorjenja protiteles, zaradi česar bi bila cepiva, ki jih ta čas razvijajo, neučinkovita.

O izbruhih novega koronavirusa na farmah minkov, gre za živali, ki sodijo med kune,  so poročali tudi iz drugih držav, v vseh primerih so živali takoj pomorili, zadnji takšen primer na Danskem je bil pred komaj mesecem dni, ko so odstrelili približno milijon teh živali. Na Danskem je več kot 1.000 farm, na katerih gojijo minke zaradi krzna, virus pa so odkrili na nekaj več kot 200 farmah. Ker je krzno iz niti kilograma težkega minka, teh naj bi po svetu gojili kakšnih 50 milijonov, eno od najdragocenejših na svetu, jih gojijo v mnogih državah, največ pa na Kitajskem, Nizozemskem, Poljskem in Danskem. Minke so s koronavirusom okužili ljudje, nato pa je virus iz minkov preskočil nazaj na ljudi.

Pomori nedolžnih minkov na Danskem in drugje po svetu zaradi okužbe s koronavirusom je še eno izmed barbarskih dejanj človeka. Namesto da bi pomagal tistim minkom, ki so zboleli zaradi okužbe s koronavirusom, te in tudi zdrave brutalno pomori in pomeče na smeti ter zažge. To je še eno izmed dejanj iz bogate zakladnice krvavega antropocentrizma, ki vlada povsod po svetu.

Če se človek okuži s koronavirusom, ali ga umorijo in zažgejo? Jasno je, da ne. Zakaj pa to potem naredijo za ubogimi živalmi, ki se niti niso same okužile, temveč so virus dobila od človeka? Ali nimajo živali pravice do življenja, kot to velja za človeka? In tudi do zdravja? in dobrega počutja. Kdaj bo brutalni človek prenehal s takšnimi grozljivimi ravnanji? Ali tisti, ki vse to počenjajo, nimajo vesti? Če pa jo imajo, ali se takšna vest imenuje dobiček? Vse za dobiček, tudi umor! Ali živali na Danskem nimajo položaja čutečih bitij?

Kaj pa katoliška cerkev? Ali se je zoperstavila barbarizmu danske države? Ali je papež reagiral, ko posvetna država mori bitja, ki jih je ustvaril Bog – cerkev namreč uči, da so živali od Boga ustvarjena bitja. Torej gre za Božja bitja. Ali je papež ukazal svojim vernikom, da ne sodelujejo v satanskih umorih nedolžnih živali? Ali je papež ukazal danskim politikom katoliške vere, da ne sodelujejo v moriji in da jo preprečijo, če se le da? V javnosti ni bilo tega zaznati! Na čigavi strani je potem katoliška cerkev: na strani živali ali morilcev živali? Zgodovina in nauk cerkve sta jasna: stoji na strani morilcev živali. Deluje proti Božji zapovedi Ne ubijaj in je tako pomočnik demonske države.

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*