Krvavi cerkveni vitezi z 1,7 milijarde evrov (2. del)

V preteklosti so malteški vitezi imeli veliko premoženje, ki pa je kasneje splahnelo, kot že navedeno. Kako so ga pridobili: pošteno ali ne? Ve se, kako je cerkev pridobivala premoženje v preteklosti! Še vedno pa so zelo bogati, imajo vsaj 1,7 milijarde evrov.[1] Med člani so tudi »potomci nekdanjega plemstva, ki živijo na veliki nogi, se udeležujejo lova v rdečih suknjičih in na cerkvenih slovesnostih stojijo v prvih vrstah, ovešeni z zlatom in diamanti«, pravi vodja Malteških vitezov v Sloveniji Andrej Šter.[2] K temu vodilo ustanovitelja reda bl. Gerarda: »Naša bratovščina bo nesmrtna, saj je ukoreninjena v revščini tega sveta, obenem pa bodo po Božji volji vedno živeli ljudje, ki si bodo prizadevali za lajšanje trpljenja in lažje prenašanje človeške bede.«[3] Če je red ukoreninjen v revščini tega sveta, zakaj ima potem tako veliko premoženje? Sicer pa ali Gerard meni, da bo revščina nesmrtna, ker naj bi bil red nesmrten ravno zaradi revščine!? Dejstvo je, da katoliška cerkev »ljubi« revščino ljudi, ker ji to daje moč in pomemben položaj v družbi. Revni se namreč tako ali drugače zatekajo v cerkev.

V Sloveniji ima red 35 članov (33 vitezov in 2 magistralni dami). Izmed klerikov so člani malteških vitezov nadškof Stres, kardinal Rode, celjski škof Lipovšek, koprski škof Bizjak, urednik Radia Ognjišče Trstenjak in ljubljanski stolni župnik Plut. Člani so še Andrej Šter, bivši minister za notranje zadeve, dr. Lovro Šturm, nekdanji pravosodni minister, Anton Drobnič, nekdanji generalni državni tožilec, dr. Peter Vencelj, Marko Kunstelj, Avgust Mencinger, dr. med, Mag. Cveto Uršič, Marjan Trilar …

Med člani je tudi Tomaž Kunstelj, veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu in tudi veleposlanik pri Suverenem malteškem viteškem redu, ki ima sedež v Rimu. Ali ne gre tukaj za konflikt interesov: Kako bo nekdo samostojen v odnosu do malteškega viteškega reda, če je del njegovih struktur? Koga bo kot veleposlanik Slovenije zastopal: Slovenijo ali red, katerega član je, če bo prišlo do navzkrižja interesov? Po nauku katoliške cerkve, kamor Tomaž Kunstelj sodi, imajo interesi cerkve, torej tudi malteških vitezov prednost pred drugim interesi. Interesi reda imajo pri Kunstlju po nauku cerkve prednost pred interesi države, ki jo zastopa!

Pri Suverenem malteškem viteškem redu je bil novembra 2012 na obisku tudi zunanji minister Erjavec. Z zunanjim ministrom SMVR se je pogovarjal tudi o nadaljnji krepitvi sodelovanja med tem redom in Slovenijo. Kakšno pa naj bi bilo to sodelovanje? Slovenija naj bi sodelovala z nekim srednjeveškim vojaškim redom, ki mu je glavna naloga obramba vere. Humanitarnost je drugotnega pomena. Ali bo to sodelovanje potekalo tako, da bo država Slovenija branila katoliško vero in cerkev? Kar sicer po svoje že dela.

Na otvoritvi razstave je bila tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Ni čudno, da se je znašla tam, saj se rada udeležuje prireditev iz sfere katoliške cerkve, še posebej maš za domovino. Varuhinja človekovih pravic se udeležuje dogodkov in verskih obredov organizacije, ki je proti demokraciji in človekovim pravicam. Absurdno. Očitno ne dojema, kaj pomeni ločitev države in cerkve ter kaj je verska svoboda. Katoliška cerkev dnevno krši pravice otrok do svobode vesti, varuhinja pa noče v skladu s svojimi pristojnostmi zaščiti otrok. Ali se mogoče boji večnega pekla, ki je namenjen tistim, ki si drznejo upreti se »mogočni« katoliški cerkvi.

Čeprav je vpliv malteških vitezov formalno upadel, pa je njihov neformalni vpliv velik. Ker je članov malteških vitezov več kot 13.000, je jasno, da se le-ti nahajajo na mnogih pomembnih položajih v družbi. In tam branijo katoliško cerkev. Člana malteških vitezov naj bi bila ustanovitelja CIA in FBI katolika William “Wild Bill” Donovan ter Charles Joseph Bonaparte. Obe ameriški vladni organizaciji sta represivni in spadata med demonske strukture. Med malteškimi vitezi pa naj bi bili tudi nekateri direktorji CIA kot npr. William Casey, Allen Dulles, John McCone, George Tenet ter pomembna uslužbenca CIA William F. Buckley, Jr. in James Jesus Angelton.[4] Malteški vitezi naj bi bili tudi mnogi pomembni politiki, bančniki, gospodarstveniki in drugi kot npr.: James Buckley, John Farrell, Lee Iacocca, Joseph Kennedy, Martin F. Shea, Joseph Brennan, J. Peter Grace,  Alexander Haig, Richard Holbrooke, J. Edgar Hoover, Ted Kennedy, Henry A. Kissinger, George H.W Bush, George W. Bush, Ted Turner, Jeb Bush, Kurt Waldheim, Precott Bush, Jr., Juan Carlos, Bill Clinton, Rupert Murdoch, Francix X. Stankard, Juan Peron, Ronald E. Reagan, Konrad Adenauer, Giulio Andreotti, Nelson Rockefeller, David Rockefeller, Frank Sinatra, Silvio Berlusconi, Zbigniew Brzezinski, Jose Barroso, Joe Biden, Tony Blair, Michael Bloomberg, Giscard d’Estaing, William Randolph Hearst … Člani reda so bili tudi nekateri pomembni nacisti in fašisti: Reinhard Gehlen, Heinrich Himmler, Franz von Papen, Benito Mussolini in Augusto Pinochet.[5] Zelo impresivna druščina. Čigavi pomočniki so navedeni: Boga Stvarnika ali boga podzemlja?

_____________________________________
[1] Slovenske novice, 6.6.2017.
[2] Slovenske novice, 6.6.2017.
[3] http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/bojevniki-zoper-krivice (25.6.2017).
[4] http://spirituallysmart.com/pics.htm (25.6.2017).
[5] https://www.biblebelievers.org.au/kmlst1.htm (25.6.2017).

Vir slike: https://www.catholicvote.org/the-pope-didnt-exile-cardinal-burke-he-gave-him-an-army-photos/#prettyPhoto

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*