Cerkev: Bog je mrtev in zato v grobu – božjem grobu

V Jeruzalemu je prav »poseben« grob. Gre za takoimenovani božji grob, grob, kot ga imenuje tudi katoliška cerkev, grob v katerega naj bi položili Jezusa po križanju na Golgoti. Grob je v kapelici, ki je v baziliki božjega groba, in je priljubljeno romarsko središče, kamor romajo mnogi katoliki in drugi. Kapelico nad grobom so v letih 2016 in 2017 prenovili in očistili, kar naj bi bilo po mnenju nekaterih velik blagoslov. Božji grob pa se ne nahaja samo v omenjeni baziliki v Jeruzalemu, temveč naj bi bil t.i. božji grob v prostorih vsake katoliške cerkve. V Sloveniji je po starodavnem običaju postavljen božji grob, ki ponazarja dogodke velikega petka in velike sobote.

Kaj je grob? Gre za prostor v zemlji za pokop mrliča. Torej, če obstaja božji grob, gre za prostor v zemlji, kamor so položili boga. Kot že samo ime pove, so v grob torej položili boga. Seveda ne živega, temveč mrtvega. V grobu torej leži mrtev bog. Seveda po nauku katoliške cerkve. Na kaj simbolika božjega groba torej kaže? Na to, da je Jezus mrtev in da ni vstal, kar sicer cerkev na videz uči. Da cerkev podkrepi Jezusovo smrt in dejstvo, da je še vedno na križu, torej da je mrtev, in to za večno, je ustvarila celo božji grob. Cerkev ima Jezusa, Kristusa za vedno v grobu, v t.i. božjem grobu. Tega na vso moč straži, da Jezus ja ne bi vstal. Ker je po katoliškem nauku Jezus Bog, potem ni mrtev samo Jezus, Kristus temveč »celoten« bog, ki se po cerkvenem nauku sestoji iz treh delov: Bog Oče, Jezus, Kristus in Sveti duh. »Dvodelni« bog za cerkev ni bog. Ker je grob simbol smrti in ne vstajenja, je to jasno znamenje, da za katoliško cerkev Bog ne obstaja več. Zanjo je Bog mrtev. Katoliška cerkev je bog, seveda po njenem. Zato je tudi papežu nadela naziv sveti oče. Sveti oče pa je lahko samo eden. Tudi cerkev v molitvi Oče naš omenja Očeta v nebesih. In samo ta je sveti.

Vpogled v božji grob pa pokaže, da je grob prazen, v njem ni trupla oz. Jezusa. Jasno, da ga ni v grobu, kajti vstal je. Ni mrtev, temveč živ. Zato je absurdno imeti božji grob.

In še nekaj. Katoliška cerkev božji grob na veliki petek blagoslovi z molitvijo, ki vsebuje prošnjo: »Nebeški Oče … prosimo te, naj vsi verniki, ki bodo pri tem božjem grobu molili, začutijo tvojo bližino in ljubezen«.[1] Če gre za grob, v katerem je mrtev bog, lahko pri grobu verniki začutijo samo bližino smrti in cerkveno sovraštvo do Jezusa, Kristusa in Boga Očeta.

Cerkveni božji grob je torej še en dokaz o satanizmu katoliške cerkve in njenem ponarejanju dejstev, nauka in še marsičesa drugega. Tudi cerkvena trditev, da je Marija Božja mati, spada v to kategorijo. Če bi Bog imel mater, ne bi bil Bog, saj potem ne bi bil večen, ker bi pred njim živela njegova mater. In ga rodila. Temu pa seveda ni tako. Gre še za eno cerkveno diskreditacijo in poniževanje Boga in seveda veliko laž. Po cerkveno bi bilo mogoče reči: gre za smrtni greh, ki vodi v večni pekel in s tem v večno trpljenje. Ali se bo avtor te laži večno cvrl v peklenskem ognju?

_________________________
[1] http://revija.ognjisce.si/kratki-odgovori/3132-bozji-grob (2.5.2017).

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*