Papež ni hotel sprejeti 49 migrantov

geralt / Pixabay

Papež Frančišek je po poročanju Vaticannews v nedeljo (6.1.2019) z okna apostolske palače dejal: »Dragi bratje in sestre, že nekaj dni 49 oseb, ki so bili rešeni iz mediteranskega morja in so na dveh ladjah nevladnih organizacij, išče varno pristanišče, kjer bi se izkrcali. Užaloščen poziv namenjam evropskim voditeljem, da pokažejo konkretno solidarnost do teh oseb.« Dan kasneje pa je na srečanju s člani diplomatskega zbora, akreditiranega pri Svetem sedežu, dejal, da mora mednarodna skupnost zaščiti tudi migrante, ki svoje domove zapuščajo zaradi revščine, preganjanja, nasilja ali klimatskih nesreč in sprememb. »Vsak človek hrepeni po boljšem in srečnejšem življenju,« je poudaril Frančišek.

Papež Frančišek poziva evropske voditelje, da so solidarni do 49 migrantov na ladji. Kje pa je njegova solidarnost? Zakaj Vatikan ni sprejel teh beguncev, ki so ždeli na dveh ladjah in jih več kot dva tedna nihče ni hotel sprejeti? Zakaj jih papež ni namestil v vatikanskih palačah ali drugih svojih stanovanjih? Papež poziva druge, da sprejmejo begunce, sam pa tega, kar pričakuje od drugih, noče storiti. Kaj pa zlato pravilo? Zakaj papež tem migrantom ne omogoči boljšega življenja, saj ve, da ti hrepenijo po njem. Sredstev, da jim to omogoči, ima namreč na pretek, saj je upravitelj celotnega cerkvenega premoženja na svetu, ki znaša več tisoč milijard evrov. In nekaj evrov, ki bi jih porabil za to, da omogoči 49 migrantov srečnejše življenje, se v cerkvenem premoženju sploh ne bi poznalo. Lahko bi jim pomagal, pa jim ni hotel? Koga je potem zastopal? Jezusa ali njegovega nasprotnika? Ali je papež ob vsem tem zaupanja vreden?

Če že papež »ne more« sprejeti 49 migrantov, zakaj potem javno ne ukaže katoliškim državnim voditeljem, da sprejmejo omenjene ljudi? Ti so mu namreč po cerkvenem nauku podrejeni in morajo zato izpolniti njegove ukaze. Če bi se mu uprli, pa bi jih izobčil! Ali ne kaže papežev molk mogoče celo na to, da papež sploh ne želi, da bi jih kdo sprejel? Kajti po vsej verjetnosti so na obeh ladjah muslimani, ki po cerkvenem nauku nimajo pravice do obstoja. Kajti zemlja je rezervirana za katolike in tudi v nebesih je prostora samo zanje, meni cerkev. Vsem ostalim je cerkev namenila večni pekel, kjer bodo večno trpeli in se žgali v peklenskem ognju.

Po sadovih jih boste spoznali, pravi Jezus. To seveda velja tudi za papeža in cerkev. Ali so papeževe besede glede migrantov samo cenen piar za izboljšanje podobe cerkve v javnosti, kajti dejanj ni?

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*