Kdo je hudič: papež ali črna mačka?

Papež Gregor IX. je leta 1233 oznanil, da so črne mačke utelešenje samega hudiča. To je pripeljalo do tega, da so cerkveni podložniki začeli loviti črne mačke in jih žive zažigati na vaških praznovanjih. Tako naj bi kaznovali njihovo hudičevo naravo. Cerkveni podložniki so bili pri uničevanju črnih mačk tako »uspešni«, da so v 14. stoletju v nekaterih delih Evrope mačke skoraj iztrebili. Kasneje so ljudje verjeli, da naj bi bile črne mačke čarovnice, v času najhujšega preganjanja čarovnic v Evropi je bilo že posedovanje črne mačke zadosten razlog za obsodbo človeka.[1]

Ta primer kaže na neverjetno »moč« papeža, ki je z obsodbo črne muce povzročil hudo trpljenje in grozljivo smrt velikega števila nedolžnih živali. Trpljenje in smrt bitja, ki ga je ustvaril Bog, kot to uči tudi cerkev! Bog ustvari izjemno moralno, inteligentno in lepo bitje, kar je vsaka muca, tudi črna, cerkev pa trdi, da je v tem bitju hudič. Oziroma, da je to bitje inkarnacija samega satana. Neverjetno! Neverjetno je tudi to, da so ljudje sledili takšnemu ukazu papeža in pobijali nedolžne živali – žive so jih zažigali celo na grmadah. Kakšno trpljenje so Božjim bitjem povzročali tisti, ki so sami sebe imenovali celo kristjani, si je težko predstavljati. Ob hudem trpljenju živali so cerkveni člani celo praznovali. Verjetno je bil na čelu tega praznovanja kakšen klerik. Tisti, ki je s prižnice grmel: Ne ubijaj. Očitno je takrat nasilna in krvava cerkvena indoktrinacija uspešno delovala ter si podredila mišljenje in delovanje velikega števila ljudi. Ni dvomiti o tem, da je cerkev tiste, ki se niso podredili ukazu papeža, kaznovala. Verjetno z izobčenjem, torej večnim peklom.

Ali bi ukaz za pomor črnih muc izdal tudi Kristus ali Bog Stvarnik? Če ne, ali ni bil papežev ukaz za morjenje Božjih bitij satanski? Če ga ni izdal Bog, ga je potem izdal kakšen drug bog – bog podzemlja? Bog ubijanja? Bog črne barve, bog teme?

Očitno je papež Gregor IX. menil, da je črna barva barva satana, saj je obsodil samo muce črne barve. Črna barva naj bi bila po papežu torej barva satana. V kakšne barve se oblačijo duhovniki? Njihov talar je črne barve. Torej barve satana! Ali ni to zanimivo? Ali je v duhovnikih satan oz. hudič? Ali je duhovnik inkarnacija satana, kot je po papežu črna muca inkarnacija satana?

Kaj je že rekel Luther? Papež je živ hudič, je menil. Ali se je zmotil? Če nekdo poziva na pobijanje nevernih ali drugače vernih in mislečih oz. se strinja s tem, kakšne barve je? Črne?

______________
[1] Nedeljski, 1.3.2017.

Print Friendly, PDF & Email

Delite ta prispevek

Komentar prispevka

Blue Captcha Image
Osveži

*